Известие

Collapse
No announcement yet.

спортен филтър

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• спортен филтър

колеги мисля да слагам спортен филтър на 156 1.8 T.S. има ли някакви специфики които трябва да знам , начин на слагане и дали трябва да се прави преграда от мотора до филтъра.. ако може някоя снимчица да дадете и малко описание ще съм много благодарен.. препоръчайте марка и евентуално размери на филтъра..
    sigpic
    Alfa Romeo 1.8 T.S. 144hp

Първоначално публикувано от sischo0 Покажи съобщение
    колеги мисля да слагам спортен филтър на 156 1.8 T.S. има ли някакви специфики които трябва да знам , начин на слагане и дали трябва да се прави преграда от мотора до филтъра.. ако може някоя снимчица да дадете и малко описание ще съм много благодарен.. препоръчайте марка и евентуално размери на филтъра..
    Какъв искаш да слагаш - риплейсмънт или конус ?
    Arena Coast Customs

Comment

конус..
      sigpic

Comment

По-добре реплейсмънт с премахване на резонаторната кутия и тръба от кутията на филтъра до решетката на бронята. С конуса ако не е изолиран добре само ще бучи и няма и да върви както сега. Също и фунията във кутията на филтъра да остане задължително.
        Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Един майстор днес ми каза ,че ако сложа спортен филтър само ще бучи и ще я спъна още повече.. вярно ли е това ?
          sigpic

Comment

Един майстор днес ми каза ,че ако сложа спортен филтър само ще бучи и ще я спъна още повече.. вярно ли е това ?
            Ако сложиш боклук конус и не го изолираш от двигателя - да. Иначе твърденията са му безпочвени и най-меко казано лаишки. По-добре слагай риплейсмънт филтър, така няма да се занимаваш с щуротии.
            Arena Coast Customs

Comment

Доколкото знам тс двигателите са с резонансно пълнене на въздуха и елементите на оригиналната кутия правят това резонансно пълнене. Като сложи конус въздуха постъпва по различен начин в двигателя, което намаля вървежа. Та това трябва да се има в предвид, ако не греша.
              Alfa Romeo 156 1.8 TS 99'
              ex. Lancia Dedra 1.6 ie 93'

Comment

Първоначално публикувано от WarsteineR Покажи съобщение
                Доколкото знам тс двигателите са с резонансно пълнене на въздуха и елементите на оригиналната кутия правят това резонансно пълнене. Като сложи конус въздуха постъпва по различен начин в двигателя, което намаля вървежа. Та това трябва да се има в предвид, ако не греша.
                Има го и този момент, но половината са със счупени кутии или с махнат резонатор отдолу. За това предложих на колегата друг вариант.
                Arena Coast Customs

Comment

Може да земе конус и да изкара една тръба отпред на бронята или някъде долу,ако има празно място за да е отделен от двигателния отсек и ще се усети разлика,стига да е хубав филтър-а.

Comment

Първоначално публикувано от Pastora Покажи съобщение
                    Ако сложиш боклук конус и не го изолираш от двигателя - да. Иначе твърденията са му безпочвени и най-меко казано лаишки. По-добре слагай риплейсмънт филтър, така няма да се занимаваш с щуротии.
                    сега ако можеш да обясниш какво ще рече "реплейсмънт" ще съм ти много благодарен
                    sigpic

Comment

сега ако можеш да обясниш какво ще рече "реплейсмънт" ще съм ти много благодарен
                      Това е спортен филтър, с формата на оригиналния, който се слага на негово място в кутията
                      166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                      ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
                        Това е спортен филтър, с формата на оригиналния, който се слага на негово място в кутията
                        И истината е в него не ти е нужно да правиш нови пътища на въздуха колена изолации а и шума с реплейсмънта почти не се променя.
                        156 1,8 ТS 99
                        Nissan Murano 2005

Comment

Казал съм ти го точно и ясно. Ако искаш наистина да подобриш пълненето с конус ще се наложи: портване и полиране на дросела, стругар да ти направи един тромпет за дросела. Сещаш ли се? Тромпета да се закачи на дросела, след него по-дебела тръба в края си по тясна на размера на конуса и пак с тромпет вътре в самия конус. И конуса ниско долу и термо изолиран. В противен случай ще си изгубиш времето и парите.

Не е важна само температурата. Потока и скоростта на въздуха са дори по-важни.
                          Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

а как стоят нещата с реплейсмънт ? от къде да го търся какви пари е горе-долу и как се сменя ?
                            sigpic

Comment

а как стоят нещата с реплейсмънт ? от къде да го търся какви пари е горе-долу и как се сменя ?
                              http://www.knfilters.com/filtercharger.htm
                              156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Working...
                              X